Garanties op BoekLastminute.com

Waar kunt op rekenen?

De meeste reisorganisaties en aanbieders op deze website zijn aangesloten bij een van de stichtingen die garantie geven op uw reis. U kunt per aanbieding zien welke garantie er geldt. Hieronder kunt u lezen wat de verschillende waarborgen inhouden.  

ANVR

Veel van de reisorganisaties die reizen aanbieden bij ons zijn aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover. Op de reizen van deze aanbieders zijn de reisvoorwaarden van het ANVR van toepassing, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Op de website van het ANVR kunt u meer lezen over deze voorwaarden.

Alle reisbureaus en reisorganisaties die bij het ANVR zijn aangesloten, zijn verplicht zich aan te sluiten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, het Calamiteitenfonds en de geschillencommissie reizen.  

SGR: Uw reisgeld veilig zonder extra kosten.

Veel van de reisorganisaties die reizen aanbieden bij ons zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald. Alle reis-, verblijfs- en vervoersovereenkomsten, uitgezonderd losse lijndiensttickets en huurovereenkomsten, zijn financieel gedekt door SGR. In geval van een faillissement van een touroperator, zorgt de SGR ervoor dat u uw geld terug krijgt of alsnog via een andere touroperator op vakantie kunt. Het boeken bij een SGR-reisorganisatie kost u bovendien niets extra.

Wilt u meer weten over de garantie van SGR, lees dan de volledige garantieregeling door op de site van de SGR.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Het Calamiteitenfonds komt reizigers financieel tegemoet van wie de reeds aangevangen reis niet verder kan worden uitgevoerd ten gevolge van een calamiteit, zoals een overstroming, politieke onrust of grote bomaanslag.. U krijgt de noodzakelijke meerkosten vergoed, indien als gevolg van een calamiteit uw reis moet worden aangepast of indien u vervroegd moeten worden gerepatrieerd. Het calamiteitenfonds zal hierbij bepalen wanneer zij iets zien als een calamiteit.  

Geschillencommissie Reizen

Deze onafhankelijke commissie doet uitspraken over onenigheden die zijn ontstaan tussen een ANVR-reisonderneming en u als consument.